Yogaweek Yoga van Nu 2017-10-27T22:11:14+00:00

Yoga & Inspiratie
door bevlogen Yogi’s

 

Diverse yogastijlen
en workshops

 

Zomers genieten,
verdiepen en ontmoeten

 

Verblijf in een
Yoga Retreat center

 

Erkende bijscholingen
voor docenten

 

Yogaweek
Yogaweek Yoga van Nu logo

Ontspannen, ontmoeten of verdiepen

Tijdens deze volledig verzorgde yogaweek bieden we je een inspirerend en gevarieerd programma. 
Iedere dag kun je meedoen aan 5 workshops.

 • Diverse stijlen yoga:
  Volledig ontspannen tijdens Yin yoga, in balans met Yoga en Ayurveda, of leef jezelf uit in Yogadans
 • Iedere dag een twee uur durende workshop*
  • Yoga in Klank
  • Critical Alignment Yoga
  *VYN erkende bijscholingen voor yogadocenten. Deelname is open voor iedereen.
 • Yoga in Concert
 • Mantra’s en muziek
 • Meditatie
 • Lezingen: o.a. Zen, Voeding en Yoga
 • Stiltewandeling

Deze week is voor iedereen met interesse in yoga. Of je nu beginner bent of yogadocent, wees heel welkom!

24 – 28 juli 2017

Aanmelden

 

Gevuld programma

We starten de dag vroeg om 7:00 uur met een yoga class. Rond 10:00 uur begint de eerste thema workshop Nada Yoga. Om 14:00 vervolgt het programma met de thema workshop Critical Alignment Yoga. Om 16:30 uur varieert het programma van dag tot dag. Zo staan er inspirerende lezingen, Yin Yoga en een stiltewandeling op het programma. Iedere avond, om 20:30, kun je meedoen met een fijne afsluiting van de dag variërend van yogadans en dynamische meditatie, tot ‘Yoga in concert’ en mantra zingen.

Thema workshops

Iedere dag van 10:00 tot 12:00 kun je de thema workshop Nada Yoga volgen.
Van 14:00 – 16:00 leer je de basis principes van Critical Alignment Yoga.


Deze thema workshops zijn eveneens door de V.Y.N. erkend als bijscholing.
Yogadocenten die een thema workshop volgen hebben recht op 10 bijscholingspunten.

Nada Yoga:
Yoga in Klank en Klank in Yoga

5 workshops van 2 uur – Chris Bieze

Bij dit thema krijg je de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om klank te combineren met Yoga en meditatie.

Het uitgangspunt is Hatha Yoga: âsana’s, houdingen en meditatie oefeningen, op een invoelende manier, met veel aandacht voor de adem en zo nu en dan gecombineerd met klank.

Daarnaast het ontdekken en misschien verdiepen van wat klank doet als middel om dichter bij jezelf te komen: klankoefeningen, mantra’s en klankmeditaties. Hoe is het om je eigen klank te ervaren en hoe is het om bijvoorbeeld een mantra voor te zingen. Ervaar in deze week hoe het is om door middel van klank je nog meer bewust te worden van de eenheid tussen lichaam en geest (=Yoga).

Mocht je een muziekinstrument bespelen, neem deze dan mee, als dat mogelijk is, zodat we die kunnen gebruiken naast de instrumenten die ik mee zal nemen.

Aan het eind van de week krijg je een syllabus met de mantra’s en klankoefeningen.

Hatha Yoga vanuit de principes van
Critical Alignment

5 workshops van 2 uur – Yvonne de Hoop

De basis principes van Critical Alignment worden aan de hand van Hatha Yoga houdingen duidelijk gemaakt. Theorie en en oefenen staan hierin centraal.

Het uitgangspunt is dat een beweging van gewricht tot gewricht doorgegeven behoort te worden. In praktijk blijkt dat niet vanzelfsprekend door de voorkeurshoudingen die je in de loop der jaren ontwikkelt. Wat je ook doet en hoe je ook beweegt, je zult deze reflexmatige en onbewuste patronen altijd meenemen! Het is daarom zeer de vraag of je werkelijk ontspant als dat gevraagd wordt. Bij Critical Alignment gaat het over het bewust worden van deze spanningspatronen om ze vervolgens via open aandacht en adem te leren omzetten naar een ontspannen vitaliteit waarbij de natuurlijke openheid en lichtheid van houding en beweging voelbaar worden. Critical Alignment richt zich op de oorspronkelijke balans van het lichaam te herstellen. De oefeningen richten zich met name op ontspanning, mobiliteit en kracht waardoor de spierbalans zal herstellen. Dit heeft een heilzame werking op het skelet, dat vrijer zal kunnen bewegen en in balans zal worden gebracht. Een goede balans leidt tot vrij bewegen en de mogelijkheid om diep te ontspannen als we in rust zijn. En dit leidt tot een positief lichaamsgevoel. Een gevoel van lichtheid en openheid. Bewegingsbeperkingen leiden tot een schraal lichaamsbewustzijn. Deze principes worden in de workshop toegepast op de hatha yoga asana`s. Het geeft docenten een verdieping en verbreding in de manier van lesgeven.

Yoga Weekend en Retraite Het Land van Nu

Verblijf in een Yoga Retreat center

Je verblijft deze dagen op Het Land van Nu, een prachtig Yoga & Ayurveda retreat center.
Een welkome plek waar Yoga leeft, in de rust en ruimte van het Noorden.
Geniet van de heerlijkheden uit de Yoga keuken, het samenzijn met leuke mensen en de fijne plek.

Wil je meer lezen over de plek waar je verblijft? Hier vind je meer informatie.

Retreat Center Het Land van Nu Retreat Center Het Land van Nu  Retreat Center - Retraite Centrum

Organisatie Yoga van Nu
Yogi’s en Docenten

Jan Kuiper
Yvonne de Hoop
Chris Bieze

Jan Kuiper

www.yogainconcert.nl
www.jankuiper.nl

Gitarist, Yogi en schrijver

Jan is gezegend met een onuitputtelijke hoeveelheid energie, optimisme en geluk. Naast een succesvolle carrière als gitarist met zijn band The Five Great Guitars, kun je hem ook een autoriteit noemen op het gebied van Yoga, Meditatie, Zen en Boeddhisme. Als schrijver publiceert hij ieder jaar een nieuw boek waarin richting wordt gegeven aan een ieder die zo zinvol en gelukkig mogelijk probeert te leven. Op een vraag van een leerling, ‘Wat is de allermooiste asana (yogahouding)?’, antwoordde hij: ‘Dit leven zelf!’

De combinatie van Yoga en Muziek heeft hij prachtig samengebracht in het concept Yoga in Concert: yogalessen in het theater met livemuziek.

Yvonne de Hoop

www.yvonnedehoopyoga.nl
www.yogainconcert.nl

Bevlogen yogi, Critical Alignment Addict, Yoga in Concert

Door Yoga is Yvonne het leven pas echt gaan ervaren. Het heeft haar geopend en in contact gebracht met datgene waar het in ons leven werkelijk om gaat. Wat de ware essentie van ons bestaan is. Waarin lichaam en geest elkaar ontmoeten, ondersteunen en versterken. Haar leven met Yoga is leven vanuit het hart. Gevuld met onvoorwaardelijke liefde, compassie en mededogen. Ze geeft al jaren met veel liefde en enthousiasme les in, Critical Alignment Yoga en Therapie, Hatha-Yoga, Adem- en Ontspanningstherapie en Meditatie. Daarnaast organiseert en verzorgt ze yogavakanties en retraites in binnen en buitenland en geeft lessen op verschillende (yoga)festivals.

Naast haar reguliere yogalessen begeleidt Yvonne, samen met haar partner Jan, yogalessen met live muziek in het theater: ‘Yoga in concert‘.

Chris Bieze

www.namonamah.nl
www.ontspanningbalansenergie.nl

Yogi, Musicaholic, Gepassioneerd leraar

Chris is ooit begonnen met yogalessen om zijn rugspieren sterk te houden en merkte al snel dat yoga steeds belangrijker werd voor hem. Hij kwam in aanraking met steeds weer nieuwe aspecten van Yoga: meditatie, klank, mantra’s en besloot zelf yogalessen te gaan geven.
Dat beviel zo goed dat hij zijn baan als docent opzegde en een 4-jarige opleiding tot yogadocent is gaan volgen bij Cor en Janna Thelen en een 4-jarige opleiding tot adem- en stemtherapeut om zo zijn kennis en ervaring te kunnen integreren in zijn eigen lessen.

In 2012 besloten Chris en zijn partner Tineke de opleiding tot yogadocent ‘NamoNamah’ te starten en bieden hiermee een diepgaande 4 jarige yogastudie aan.

Tineke Eleveld
Juliette Reniers
Frank Eijkelkamp

Tineke Eleveld

www.namonamah.nl
www.ontspanningbalansenergie.nl

Motivator, Enthousiast yogi, Eigentijds coach

Deze temperamentvolle yogi is gegrepen door actieve yogastijlen, geheel passend bij haar astrologisch profiel.
Tineke is regulier, complementair en alternatief opgeleid in de Voeding. Voeding is voor haar een spiegel van hoe je in het leven staat. Op de Hogeschool voor Natuurlijke Geneeswijzen in Arnhem (HvNA) verzorgt zij de Voedingscolleges. En bij Sonnevelt-opleidingen heeft Tineke de opleiding Natuurvoedingsadviseur geïnitieerd.

Samen met haar partner Chris werkt ze vanuit hun bedrijf ontspanning.balans.-
energie, waarin zij hun passie voor gezondheid vorm geven en zij werkzaam is als natuurgeneeskundige. Als coach vindt zij het altijd weer boeiend te zien hoe mensen hun diepste wensen durven te leven.

Voor Tineke was het opzetten van hun yogadocenten opleiding ‘NamoNamah’ een logische stap waarin hun beide krachten samenkomen.

Juliette Reniers

www.hetlandvannu.com
www.juliettereniers.nl

Yogi, Filosofisch denker, Kunstenaar

Juliette zet zich in voor een duurzame en vreedzame wereld, en het is haar (ambitieuze) missie om Inner Peace toegankelijk te maken. Graag brengt zij dingen terug tot de essentie, in alle eenvoud.

Samen met haar partner Frank ‘bezielt’ ze Het Land van Nu. Een plek voor de breedte en diepte van Yoga en Ayurveda, waar Juliette en Frank met aandacht en passie inspirerende Yogi retraites en events begeleiden en ruimte bieden. Tevens biedt Juliette individuele begeleiding en Ayurvedische (kuur)behandelingen als Ayurvedisch therapeut.

Haar activiteiten zijn gevarieerd en laten zich niet in een hokje plaatsen. Als yogi nodigt Juliette je uit je te laten inspireren door de diepgang van Yoga en Ayurveda. Als filosofisch denker tot verwondering en het raken van essentie. Als kunstenaar en designer laat zij zich inspireren door de rijkdom van filosofie en de essentie van het leven.

Frank Eijkelkamp

www.hetlandvannu.com

Gastheer Het Land van Nu,
hedendaags Yogi

Voor Frank staat de kracht van aandacht centraal. Dat is wat hij in de wereld zet in alles wat hij doet, zonder al te veel woorden. In het leven van alledag met alles wat er is.

Frank Eijkelkamp ‘bezielt’ samen met zijn partner Juliette het retreat center Het Land van Nu in het Noorden van ons land. Het Land van Nu is een plek voor de breedte en diepte van Yoga en Ayurveda, waar Juliette en Frank met aandacht en passie inspirerende Yogi retraites en events begeleiden en ruimte bieden.


Doe je mee met Yoga van Nu? Je bent van harte welkom.
Je kunt je hieronder aanmelden.

*Gebruik je een hotmail adres? Check dan je spam folder / ongewenste reclame. Het kan zijn dat onze mail in je spam belandt.

Yogaweek Yoga van Nu

 • Mocht je de factuur op naam van je bedrijf wensen, dan kun je dat hier vermelden.
 • Ik maak graag gebruik van de voorovernachting inclusief ontbijt (€40,-)
 • Met het versturen van dit formulier is je aanmelding definitief. Je ontvangt binnen enkele dagen een factuur.
  Mocht je je toch af willen melden, dan storten we tot vier weken voor aanvang 50% terug, daarna ben je het volledig bedrag verschuldigd.

  Advies: Om teleurstelling te voorkomen raden we aan – een ieder maakt zelf die afweging – zelf een annuleringsverzekering af te sluiten i.v.m. onverhoopte ziekte of andere redenen van verhindering. De premie voor zo’n verzekering is niet hoog. Informeer bij je bank of verzekeringsmaatschappij.

Praktische informatie

Verblijf: Je verblijft op Het Land van Nu in een twee- of eenpersoonskamer met eigen douche en toilet. Linnengoed en handdoeken zijn aanwezig. Wil je meer lezen over de plek waar je verblijft? Hier vind je meer informatie.

Eten en drinken: De maaltijden zijn vegetarisch en liefdevol bereid. Met dieetwensen (veganistisch, glutenvrij, suikervrij etc.) hebben we veel ervaring. Onze rijke vegetarische en grotendeels plantaardige keuken inspireert je graag.

Ervaring: Deze yogaweek is voor iedereen met interesse in yoga. Of je nu beginner bent of yogadocent, wees heel welkom!

Annulering: Tot vier weken voor aanvang 50%, daarna volledig bedrag.
Advies: Om teleurstelling te voorkomen raden we aan – een ieder maakt zelf die afweging – zelf een annuleringsverzekering af te sluiten i.v.m. onverhoopte ziekte of andere redenen van verhindering. De premie voor zo’n verzekering is niet hoog. Informeer bij je bank of verzekeringsmaatschappij.

Kosten Yogaweek van Nu:
€795 euro voor 5 dagen. Start programma op maandag 24 juli om 10:00 uur. Einde vrijdag 28 juli om 17:00 uur.
Inclusief verblijf op Het Land van Nu, maaltijden en workshops.

Het minimum aantal deelnemers is 12 personen.

Voorovernachten:
Je bent welkom op zondagavond 23 juli vanaf 20:00 uur als je wilt voorovernachten.
De kosten zijn €40 euro voor een overnachting inclusief ontbijt.

Sauna:
Op Het Land van Nu is een intieme buitensauna aanwezig. De kosten voor gebruik zijn €7,50 per dagdeel.
Gebruik van een grote saunahanddoek is ivm de hygiëne verplicht. Deze zijn eventueel ook bij ons te huur, evenals een badjas.

Vragen of meer informatie?
Zijn er dingen die je graag zou willen weten, of wil je contact met ons om te kijken of deze yogaweek bij je past? Neem gerust contact op met ons.

Filosofie - Retraite Centrum Het Land van Nu

juni 2018

15junallday24FeaturedARUN Conscious Touch Thai Healing Massage Course with Prem Anubuddha & AnashaThe Land of Now | Special

juli 2018

12julallday15FeaturedYogaweekend The Land of Now
'Van Yoga naar Yogi'
begeleid door: Sharesma Soekhai en Rishi Soekhai

26julallday29FeaturedYogaweekend The Land of Now
'Yoga, een inspirerend pad'
begeleid door: Wieteke van Meer

Retraites

Op Het Land van Nu bieden we een gevarieerd en uiteenlopend aanbod voor een yogaweekend of yogaweek.
Wees welkom voor een dynamisch yoga weekend, een thema uit de yoga filosofie of meer aandacht voor meditatie…

 • Yoga & Ayurveda weekend

 • Yoga & Meditatie weekend

 • Zomer Yogaweek

 • Mindfulness & Yoga weekend

 • Yoga & Massage weekend

 • Yoga & Voeding

 • Thematisch yoga weekend

Houd onze agenda in de gaten voor meer informatie over actuele events.

 • persoonlijk leiderschap

Yogi in leiderschap

'Grootse leiders bieden daarnaast nog iets heel anders: ruimte.' Yogi in leiderschap Wanneer we kijken naar grote leiders, dan zien we dat deze een aantal dingen gemeen hebben met elkaar. Ze hebben [...]

 • begeleiderschap

Van trainerschap naar begeleiderschap

'Waarbij het niet meer gaat om nieuwe feiten te leren, maar enkel de juiste vragen te stellen.' De beweging naar begeleiderschap Decennialang zijn we in onze ontwikkeling als individu, als team [...]

 • madhura

Madhura – de zoetheid van het leven

De smaak zoet, madhura in het Sanskriet, speelt volgens de ayurveda een grote rol in het proces van 'in stand houden'.

 • zelfrealisatie

Zelfrealisatie in Oost en West

Het oorspronkelijke doel in yoga is 'zelfrealisatie'. Nu vat de oosterse filosofie het begrip zelfrealisatie compleet anders op dan de westerse filosofie.

X