Yoga

De kracht van eenvoud.

De filosofie van yoga is al eeuwenoud, desalniettemin nog steeds actueel. Die kracht ligt in zijn eenvoud. Hoewel we in het westen vaak het idee hebben dat yoga enkel het uitvoeren van fysieke houdingen betreft, is dat eigenlijk slechts een klein onderdeel van wat yoga te bieden heeft.

In de kern draait het bij yoga feitelijk om één ding: het ervaren van essentie. Hoe je dat doet, daar zijn veel dingen over te vertellen, maar eigenlijk zijn er niet veel woorden voor nodig. Yoga nodigt je juist uit om voorbij het praten te gaan, om voluit in het leven te staan en in ieder moment aanwezig te zijn.

En dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Yoga draait het eerder om, zodra het ingewikkeld wordt kun je je af vragen of je nog gaat waar je eigenlijk heen wilde gaan.

Die krachtige eenvoud biedt Het Land van Nu graag. Tijdens een Ayurvedische yogasessie, Yoga workshop of in een yogaretraite of yogaweekend.divider-yoga

Van binnen naar buiten gaan.

yoga individueel

Dutch Yogi’s

Voor ons gaat yoga meer over ‘yogi zijn‘ dan over yoga. Want yoga wordt pas Yoga als de yogi van de mat af komt.

We laten je graag met de breedte en diepte van yoga kennismaken op een hedendaagse, no-nonsense en optimistische wijze. En dat in combinatie met de kennis van Ayurveda.

Dat kun je ervaren in workshops, 1 op 1 of tijdens een retraite of yogaweekend.

Onze benadering van Yoga & Ayurveda is down-to earth filosofisch en gaat terug naar de kern van alle aspecten van yoga. De directe ervaring, essentie en integratie staan centraal.


yoga retraites en yogaweekenden Het Land van Nu

 

Yoga Aanbod

Rumi

Klik voor meer informatie op de datum.

Komende retraites op Het Land van Nu

april

21apr - 23apr 2110:00apr 23Yogaweekend: Yoga & Mindfulness (3 daags)Thema: De kracht van Aandacht.

juni

23jun - 25jun 2310:00jun 25Yogaweekend: Yoga & Mindfulness (3 daags)Thema: De kracht van Aandacht.

juli

24jul - 28jul 2410:00jul 28Yoga van Nu - Yoga week (5 daags)Yoga & Inspiratie door bevlogen yogi's

Retraites

 • Doenistische retraites

 • Yogaweekend & week

 • Mindfulness & Yoga weekend

 • Ayurveda & Yoga weekend

 • Stilteretraite

 • Yoga Zomerweken

 • Kerstretraite

 • Thematische yoga weekenden

 • Zakelijke retraites

Houd onze agenda in de gaten voor meer informatie over actuele events.

 • zelfrealisatie

Zelfrealisatie in Oost en West

Het oorspronkelijke doel in yoga is 'zelfrealisatie'. Nu vat de oosterse filosofie het begrip zelfrealisatie compleet anders op dan de westerse filosofie.

 • yoga filosofie

Ervaren en onderzoeken in yoga

De onderzoekende aard van de yoga spreekt mij aan. De talloze wijze dingen die geschreven zijn over de breedte van de yoga beoefening zijn gestructureerd, maar hameren er tegelijkertijd op dat het gaat om zélf te ervaren en onderzoek te doen.

 • yoga asanas, yoga filosofie

Asana ≠ Yoga?

In het Westen zie je dat fysieke oefeningen vaak met yoga vereenzelvigd worden en ligt de nadruk met name op het fysieke aspect van de yoga. Dit terwijl Patanjali in de yoga sutra’s het woord asana slechts drie keer noemt. Wat betekent dit? Zijn de lichaamshoudingen die we in opperste concentratie uitvoeren op dat matje dan geen yoga?