Duurzaamheid 2017-10-27T22:11:15+00:00

Duurzaamheid

Een kind van deze tijd?

Alles is aan verandering onderhevig. Feitelijk kun je over werkelijke duurzaamheid eigenlijk niet spreken. In onze optiek gaat duurzaamheid dan ook over bewuste keuzes die constructief zijn. Keuzes die iets bijdragen.

Bewust van de consequenties die iedere keuze tot gevolg heeft, en met het streven zo min mogelijk schade aan te richten. Duurzaam gaat dan ook over juiste verhoudingen.

‘Hoeveel neem je en wat kom je brengen?’

Duurzaamheid is actueel. Diverse innovaties worden ontwikkeld op technologisch en economisch gebied. Het streven naar een duurzamere samenleving gaat echter verder dan technische innovaties en besparende maatregelen. Het welzijn van mens, dier en natuur is het uiteindelijke streven.

De actuele uitdagingen waar we in deze wereld voor staan vragen ons inziens om een benadering die bij dat streven aansluit. We kunnen de uitdagingen van deze tijd niet meer oplossen zonder voeling met de essentie van mens en leven. Eigenlijk kunnen we er heel kort over zijn. Wanneer je het over duurzaamheid hebt kom je vanzelf bij essentie terecht. De essentie van leven. En andersom, wanneer je het over essentie hebt, kom je automatisch bij duurzaamheid terecht. In de meest brede zin van het woord.

Het Land van Nu laat ervaren wat duurzaamheid kan betekenen voor mens, dier, milieu én leven. Hoe we dat doen? Simpelweg door het te doen. Dat zie je terug in onze programma’s, de maaltijden, de accommodatie, hoe we omgaan met de natuur, en dat ervaar je in de manier waarop we met elkaar omgaan.

Wist je dat onze uitgebreide en gevarieerde keuken duurzaam en biologisch kookt? Dat wij kiezen voor ecologische schoonmaakmiddelen? En dat wij er naar streven om iedere keus waar we voor staan een keuze te laten zijn die iets positiefs bijdraagt aan deze wereld?

divider-doenisme

‘Hoe we dat doen?
Simpelweg door het te doen.’

Kalkvrij water op Het land van Nu

Er stroomt kalkvrij water uit álle kranen op Het Land van Nu. Het water wordt ontkalkt door een waterontharder in onze kelder.

De voordelen van kalkvrij water zijn uiteraard dat je geen last meer hebt van kalkaanslag (en bestaande kalk verdwijnt!), maar vooral dat je minder agressieve en veel minder reinigingsmiddelen nodig hebt om alles schoon te maken en apparatuur slijt minder snel.

Je merkt het zelf vast aan de hoeveelheid shampoo die je nodig hebt, het schijnt dat dat minder dan een kwart is van wat je nu gebruikt. Verder voelt je huid veel zachter en minder droog aan.

Duurzaamheid
X