Ayurvedisch Consult 2017-10-31T07:58:25+00:00
*Juliette heeft een beperkte beschikbaarheid voor consulten en behandelingen.
Tijdens een verblijf op Het Land van Nu is er bij gelegenheid de mogelijkheid om een behandeling te boeken.

Ayurvedisch Consult

In balans, vanuit wie jij bent.

Ayurvedisch Consult

Door een gericht voeding- en/of leefstijl advies kun je zelf een heleboel kleine dingen doen die de balans in je systeem bevorderen of terugbrengen. 

Daarnaast bekijken we welke Ayurvedische behandeling(en) ingezet kan worden en maken we een behandelplan.

divider-doenisme

Dichtbij de essentie,
dichtbij jou.

Ayurvedische Abhyanga massage

Reden voor een consult

Voor een Ayurvedisch consult kunnen verschillende redenen zijn. Misschien ervaar je een specifieke klacht, ben je op zoek naar balans, heb je interesse voor Ayurveda, of heb je behoefte aan een persoonlijk voedings- en leefstijladvies.

Een deel van Ayurveda richt zich op preventie van ziekte en het vinden van een optimale balans in het leven. Tegelijkertijd biedt Ayurveda uitkomst bij behandeling van ziekte.

Bij specifieke klachten kun je o.a. denken aan stressgerelateerde klachten, vermoeidheid, spijsverteringsklachten (zoals bijv. constipatie, opgeblazen gevoel, maagzuur, zwakke vertering / gevoeligheden), slaapproblematiek, maar ook een simpele verkoudheid, of een verzwakte weerstand.

Svedana - Ayurvedische behandeling

Wat houdt het eerste consult in?

Tijdens het eerste consult kijken we naar je persoonlijke constitutie, leef- en eetgewoonten, wensen en eventuele klachten/zorgen.

Ik stel uitgebreid vragen over je gezondheid en je dagelijkse gewoontes en maak o.a. gebruik van polsdiagnose en tonganalyse.

Op basis hiervan stel ik een advies samen afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wensen. Naast voeding en leefstijl kijken we of een Ayurvedische behandeling en kruiden geschikt kunnen zijn voor je en desgewenst kunnen ook meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen geadviseerd worden.

Nasya - Ayurvedische behandelingen

Vervolg Consult

Wat was de reactie van je lichaam op de behandeling of verandering in voeding? We kijken naar de reactie van jouw lichaam en aan de hand daarvan bepaal ik welke vervolgstappen nodig zijn. Ieder mens reageert anders en in de Ayurveda wordt elke behandeling op het individu en diens situatie afgestemd om zodoende de juiste balans in je systeem te (her)vinden. We werken stap voor stap naar die balans toe, door jou te ondersteunen met behandelingen, kruiden of desgewenst counseling gesprekken, zodat je zélf (weer) voluit in het leven kunt staan.

Ayurvedische hoofdmassage

Ayurvedische behandelingen

Naast voedingsadvies en Ayurvedische kruiden kan er afhankelijk van de indicatie een Ayurvedische behandeling ingezet worden.
Lees hier verder

X